5 redenen om vandaag te beginnen met suppen

De afgelopen weken is het weer steeds beter geworden in Nederland en dit is terug te zien op het water. De zomerse temperaturen zorgen weer voor korte broeken, bikini’s, bootjes en opblaasbare sup boards. In allerlei natuurgebieden, kuststroken, steden en dorpen zien wij de sup boards weer in grote getalen op de Nederlandse wateren. En het fijne is: de zomer moet nog officieel beginnen!

Suppen is een heerlijke sport en verovert daarom veel harten van mensen. Niet voor niets is het naast padeltennis één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Heb je wel eens gedacht om te gaan suppen, maar nog nooit de stap genomen om het te proberen? In deze blog geven we je 5 redenen om vandaag te beginnen met suppen. Niet morgen, maar vandaag!

Lichaamsbeweging

Suppen is super goed voor jouw lichaam! Wist je dat je met een uur actief suppen ongeveer 300 calorieën verbrand? Dit is net zo veel als een uur flink wandelen. Suppen is daarnaast vergelijkbaar met een full-body workout. Je traint de benen, billen en buikspieren omdat je constant jezelf in balans moet houden. Daarnaast train je de armspieren, borstspieren en rugspieren omdat je jezelf natuurlijk moet voortbewegen. Neem tussendoor een verfrissende duik in het water en laat de zon je lichaam weer opdrogen. Heerlijk toch? Vergeet die lompe apparaten in een muffe sportschool en stap lekker op een sup board om in shape te blijven!

Ontspanning

Suppen is een ideale manier om te ontsnappen aan het drukke, hectische, alledaagse leven. Er is overal in Nederland wel een plas, meer of kanaal waar je even afstand kan nemen van de dagelijkse hectiek en volledig op kunt gaan in de natuur. Het is zelfs mogelijk om te yoga’en op een sup board.

Leer Nederland vanaf het water kennen

Nederland is een prachtig land om vanaf het water te ontdekken. Ons kleine landje heeft schitterende steden met slootjes en kanalen waar je lekker doorheen kunt peddelen. In de bekende steden zoals Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zie je steeds meer enthousiaste peddelaars in de smalle grachtjes. Naast deze steden die bekend staan om hun grachtjes, worden steden als ’s Hertogenbosch, Amersfoort, Groningen en Eindhoven ook steeds bekender om te kunnen suppen.

Naast de mogelijkheid om in de grote steden te suppen, heeft ons kleine land mooie natuurgebieden zoals de Biesbosch, Vinkeveense plassen, Hoornsemeer, de Friese meren, het Grevelingenmeer, de Weerribben en de Loosdrechtse plassen waar je kunt genieten van de mooie natuur. Je kunt jouw Insta vullen met mooie foto’s van al het moois wat Nederland te bieden heeft.

Het kan alleen, of met een groepje

Bij veel sporten ben je afhankelijk van de aanwezigheid van andere mensen. Suppen daarentegen kan je prima in je eentje doen. Heb je even een paar uurtjes niets te doen? Dan kan je lekker solo het water op. Met een groepje is suppen natuurlijk ook gezellig. Koeltasje mee, zonnebrand mee, zonnebril op en gaan!

Suppen is een heerlijk dagje uit

Het voordeel van suppen is dat je er echt een dagje weg van kan maken met vrienden, familie of bekenden. Je kunt makkelijk eten en drinken meenemen in een drybag of koeltas. Nagenoeg alle sup boards hebben een bagagenet waardoor je dit makkelijk op jouw board kunt leggen.

Heb jij nog tips of aanvullingen voor deze blog? Laat het ons weten via het contact formulier.

SupStart
Logo