Mistral Sup Board

Mistral en windsurfen moeten in één adem genoemd worden. Dit merk is de grondlegger van het moderne windsurfen en het bedrijf is hier ontzettend trots op. Doordat stand up paddling qua populariteit in een stroomversnelling raakte vond Mistral het belangrijk om hierin mee te varen. En gelukkig maar, want Mistral is ook een uitstekend merk gebleken in het ontwerpen van opblaasbare sup boards. De opblaasbare sup boards van Mistral zijn ontzettend stevig en stug door het gebruik van fusion technology. Ook zijn de opblaasbare sup boards van Mistral te verkrijgen in verschillende afmetingen, soorten en designs. Gelukkig biedt Mistral ook een uitgebreid pakket waarbij diverse accessoires bij zijn inbegrepen. 

 

mistral sup board

Over Mistral Sup Boards

Mistral is van origine een Zwitsers bedrijf dat in 1976 is ontstaan. De grondleggers van het bedrijf Mistral hadden een passie voor water en wind en deze elementen gaven ze kort na de oprichting een idee om iets revolutionairs te verzinnen: het creëren van surfplanken met een afneembaar zeil. Dit unieke idee heeft geleid tot de geboorte van windsurfen. Mistral was de trotste grondlegger van deze nieuwe watersport en de sport groeide qua populariteit gedurende de jaren. Rond de jaren 1980 was het windsurfen erg populair, wat het bedrijf Mistral tot grote hoogte stuwde. Mistral was in deze tijd de onbetwiste marktleider op het gebied van windsurfen.

Mistral’s naam en faam groeide, omdat het bedrijf uitblonk in de constante verbetering van haar collectie. De kwaliteit surf planken, zeilen en verschillende toebehoren werden jaarlijks verbeterd waardoor het merk over de hele wereld breed gedragen werd. Ook hadden de designs raakvlakken met de jaren ’80: ze waren kleurrijk, vrolijk en onafhankelijk. Onervaren (wind)surfers, ervaren en professionele surfers raakte overtuigd van de klasse van Mistral. Het succes van Mistral uit de kleurrijke jaren ’80 geeft het bedrijf nog steeds reden succesvolle, kleurrijke elementen terug te laten komen in haar hedendaagse designs. Dit is te zien in verschillende ontwerpen qua t-shirts, jassen, petten, truien, opblaasbare sup boards, surfplanken, windsurf attributen en nog veel meer.

Mistral heeft een breed assortiment opblaasbare sup boards met onder andere de Adventure, Limbo en Tango. De Adventure staat bekend om behendigheid en uitstekende kwaliteit door de fusion technology. De Mistral Adventure is een unisex opblaasbaar sup board en daarom geschikt voor man en vrouw. De Limbo staat bekend om het bijzonder kleurrijke design waarbij de funfactor bovenaan staat. De opblaasbare sup boards van Mistral zijn gericht voor de beginnende en ervaren supper.

In 2020 is Mistral een samenwerking aangegaan met de supermarktketen LIDL. De supermarktketen LIDL nam afscheid van haar eigen opblaasbaar sup board merk F2 en ging letterlijk in zee met Mistral. Mistral heeft speciaal voor LIDL een breed (84cm) opblaasbaar sup board ontworpen die enkel gericht is voor de beginnende supper. Door de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding vlogen de opblaasbare sup boards van Mistral letterlijk in een stroomversnelling de deur uit.

Mistral is trotse sponsor van verschillende watersporters over de hele wereld en noemt deze sporters met trots “Teamriders” van Mistral. In Nederland sponsort Mistral onder andere 4-voudig Nederlands kampioen SUP Petronella van Malsen. Daarnaast sponsort Mistral surfers, kajakkers en suppers uit landen als Spanje, Brazilië en Italië.