Beste sup board voor beginners: dit is waar je op moet letten!

jun 16, 2021

beste sup board voor beginners

In Nederland worden we steeds meer bekend met suppen. Een sup board huren is bijvoorbeeld een leuke mogelijkheid om voor het eerst kennis te maken met suppen. Dit is niet voor niks, suppen is zowel alleen als met een groepje erg leuk om te doen. Je bent lekker in de natuur en tegelijk aan het sporten. Vanaf dit moment is de kans op een ‘sup verslaving’ erg groot en ga je op zoek naar het beste sup board voor beginners. Een goede voorbereiding is de beste manier om het beste sup board voor beginners te vinden. Er zijn een aantal kenmerken die belangrijk zijn bij een sup board voor beginners. Deze kenmerken zijn: stabiliteit, draagvermogen, afmeting, gewicht en prijs/kwaliteit verhouding. Op basis van deze kenmerken geven wij jou opblaasbare sup boards die in onze ogen de beste sup boards voor beginners zijn.

Bluefin Cruise 10.8

De Bluefin Cruise 10.8 vinden wij het beste sup board voor beginners. De Bluefin Cruise is een allround sup board met een aantal sportieve elementen. Dit sup board heeft een licht gepunte neus wat je goede snelheid geeft. Ook heeft de Bluefin een kickpad, waardoor je lekker scherpe bochtjes kunt maken.

Qua stabiliteit zit het wel snor met de Bluefin Cruise 10.8, omdat het 16 cm dik is en 82 cm breed. Dit is bovengemiddeld voor een opblaasbaar sup board en daarom garandeert het je fijne stabiliteit. De lengte van 324 cm draagt ook bij aan de stabiliteit op het water. De Bluefin Cruise 10.8 kan met een draagvermogen van 150 kg flink wat gewicht aan. Dit maakt de Bluefin Cruise 10.8 erg geschikt voor de beginnende supper.

Bluefin heeft werkelijk aan alles gedacht en daarom is de Bluefin Cruise 10.8 qua prijs/kwaliteitverhouding fantastisch. Het opblaasbare sup board is van uitstekende kwaliteit omdat het gemaakt is van dubbellaags PVC met drop-stitching techniek. Daarnaast zit in het pakket van de Bluefin Cruise accessoires van topkwaliteit. Daarom is de Bluefin in onze ogen het beste sup board voor beginners. Je krijgt bijvoorbeeld een glasvezel peddel, kajakzitje,  sterke pomp en een rugzak met fijne schouderbanden. Het board heeft zelfs een houder voor je GoPro aan de voorkant, wat wil je nog meer?

Het enige minpuntje van de Bluefin Cruise 10.8 is het gewicht. De Bluefin Cruise 10.8 is met 12 kg best een zwaar geval. Het gewicht komt door het stevige, duurzame materiaal waaruit de Bluefin bestaat. Gelukkig merk je helemaal niets van het gewicht wanneer je op het water peddelt.

Al met al vinden wij de Bluefin Cruise 10.8 absoluut het beste sup board voor beginners. Dit board is qua prijs/kwaliteitverhouding niet te evenaren. Met dit board ga je jarenlang plezier beleven en ontwikkel je jezelf van een beginnende naar een ervaren supper!

Red Paddle Ride 10.6

De Red Paddle Ride 10.6 mag in onze ogen niet ontbreken aan dit lijstje met het beste sup board voor beginners. De Red Paddle Ride 10.6 staat al jaren bekend als een uitstekend opblaasbaar sup board, en dit is niet voor niks. De opblaasbare sup boards van Red Paddle hebben door de fantastische kwaliteit al meerdere prijzen binnen gehengeld. Dit allround sup board geeft je met 81 cm breedte, 12 cm dikte en lengte van 320 cm goede stabiliteit. De dikte van 12 cm zorgt er voor dat het draagvermogen van 110 kg minder is dan bijvoorbeeld een Bluefin Cruise. Gelukkig is dit vaak meer dan genoeg!

Dan de prijs. Een Red Paddle is duur, daar draaien we niet omheen. De Red Paddle Ride 10.6 valt in het hoge segment, maar je krijgt zonder twijfel waar voor je geld. Dit komt omdat de Red Paddle is gemaakt door fusion techniek, wat tot nu de beste kwaliteit en stijfheid geeft. Daarom kan het board ook 12 cm dik zijn. Verder zijn de accessoires van topkwaliteit. De carbon peddel, pomp en rugzak (met wieltjes!) zijn sterk en goed afgewerkt.

Wanneer je bereid bent om meer te betalen, dan is de Red Paddle Ride 10.6 het beste sup board voor beginners. Dit onverwoestbare sup board geeft je jarenlang plezier en de kans om jezelf te ontwikkelen tot een ervaren supper!

MOAI 10.6

De MOAI 10.6 is een allround sup board dat erg geschikt is voor de beginnende supper. Dit sup board van Nederlandse komaf heeft als eerst een ontzettend sportief design, wat de MOAI 10.6 visueel erg aantrekkelijk maakt. Naast het design vinden wij de kwaliteit en stabiliteit van dit instapmodel van MOAI erg goed. De dikte van 15 cm, breedte van 80 cm en lengte van 320 cm geven je meer dan genoeg stabiliteit om het suppen goed onder de knie te krijgen. Daarnaast biedt de MOAI 10.6 je met 130 kg meer dan genoeg draagvermogen. De MOAI is met een gewicht van 12 kg toch aan de zware kant.

Buiten het gewicht is er niets mis met het board. Het design is gaaf, kwaliteit is top en stabiliteit uitstekend. De accessoires van een MOAI zijn prima, echter vinden wij wel dat concurrent Bluefin toch beter scoort op de kwaliteit van de accessoires. MOAI levert bijvoorbeeld een aluminium peddel, waar er bij Bluefin een glasvezel peddel inbegrepen zit. Dit scheelt toch al snel 60% qua gewicht. Ook levert Bluefin een kajakzitje, waar deze bij MOAI niet inbegrepen is. Omdat deze boards redelijk in dezelfde prijsklasse zitten, vinden wij dit wel belangrijk om even te delen.

Ondanks het kwaliteitsverschil in accessoires, vinden wij de MOAI 10.6  het beste sup board voor beginners als je iets minder dan €500 wil uitgeven. Wil je toch een paar tientjes meer uitgeven? Dan vinden wij de Bluefin Cruise 10.8 toch echt het beste sup board voor beginners.

Mistral Adventure 11.5

Het gloednieuwe Mistral Adventure 2021 model is een sportief board vanwege de redelijk gepunte neus. Dit geeft je als beginnende supper ook de mogelijkheid om sneller te peddelen dan op een traditionele allrounder met een ronde neus. De Mistral is net als een Red Paddle gemaakt door fusion techniek, wat je als supper de beste stijfheid en stabiliteit geeft. Fusion techniek zorgt ook voor een laag gewicht van je sup, dit board weegt maar 9,2 kg! Het board is daarnaast met 78 cm breedte, 15 cm dikte en 350 cm lengte stabiel genoeg om het suppen goed onder de knie te krijgen.

De accessoires van een Mistral sup board zijn allemaal dikke prima, kwalitatief wel minder als bij een Red Paddle of Bluefin. De rugzak met wieltjes bespaart je een bezwete rug op een warme zomerdag. De Mistral Adventure behoort met recht in het rijtje met beste sup board voor beginners.

Aqua Marina Fusion

Ben je op zoek naar het beste sup board voor beginners rond de €400? Zoek niet verder. De Aqua Marina Fusion is een fijn, betaalbaar instapmodel om suppen goed onder de knie te krijgen. Het board heeft een gaaf oranje design en  is puur gericht op stabiliteit, niet op snelheid. Dit opblaasbaar sup board is 81 cm breed, 15 cm dik en 330 cm lang. Dit is genoeg om jou als beginnende supper de juiste feeling met suppen te bieden. De Fusion heeft een draagvermogen van 150 kg, meer dan genoeg voor één of twee personen. De Fusion heeft één vin onder het sup board die je helpt om goed rechtdoor te blijven peddelen. Dit zijn allemaal eigenschappen voor het beste sup board voor beginners, en de Aqua Marina Fusion heeft ze allemaal. Verder wordt de Aqua Marina Fusion in een compleet pakket geleverd met kwalitatief prima accessoires. In onze ogen staat de Aqua Marina Fusion terecht in het lijstje met beste sup board voor beginners.

Heb jij nog tips of aanvullingen voor deze blog? Laat het ons weten via het contact formulier. Wij wensen je veel succes met de zoektocht naar jouw beste sup board voor beginners!

Recente blog artikelen

SupStart helpt jou met de zoektocht naar een geschikt opblaasbaar sup board. Lees onze blogs voor tips, reviews en meer!

5 redenen om vandaag te beginnen met suppen

5 redenen om vandaag te beginnen met suppen

De afgelopen weken is het weer steeds beter geworden in Nederland en dit is terug te zien op het water. De zomerse temperaturen zorgen weer voor korte broeken, bikini’s, bootjes en opblaasbare sup boards. In allerlei natuurgebieden, kuststroken, steden en dorpen zien...