Fanatic Sup Boards

De collega’s van Fanatic zijn allemaal “addicted to ride”. Zij willen hun passie voor watersport overdragen door het creëren van de beste sup boards voor jou. En daar slagen ze in. De opblaasbare sup boards van Fanatic zijn van uitstekende kwaliteit en geschikt voor ieder type supper. Ben je een beginner, ervaren of pro? Fanatic heeft een board die past bij jouw stijl.

 

fanatic sup board

Over Fanatic Sup Boards

Fanatic is in 1981 opgericht en is al jaren één van de populairste sup board merken. De werknemers van Fanatic hebben liefde en passie voor watersport en dragen dit over door het leveren van de beste kwaliteit, constante innovatie en goede service. Veel werknemers komen vanuit de watersportwereld en zijn allemaal “addicted to ride”. Dit is de eigen slogan van Fanatic.

Sinds 2010 is Fanatic gestart met het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van sup boards. Fanatic legt de focus op zowel hardboards als opblaasbare sup boards, en deze zitten momenteel nog steeds in het assortiment van Fanatic. Fanatic heeft intussen een enorme collectie sup boards, zowel opblaasbare sup boards als hardboads. De meest populaire lijn van Fanatic is de Fly Air serie. De Fly Air serie is een allround sup board waarbij stabiliteit en stijfheid centraal staat. Ook heeft Fanatic diverse boards voor de ervaren en professionele supper. Fanatic heeft touring sup boards zoals de Ray Air. Deze serie is gericht op meters maken en snelheid. Daarnaast heeft Fanatic een race model genaamd de Falcon Air. Snelheid, avontuur, fun en uitdaging staan centraal bij de Falcon Air.

Momenteel staat ex-professioneel windsurfer Craig Gertenbach aan het hoofd van het bedrijf, die in 1995 in dienst kwam bij Fanatic als producttester. Naast producttester, nam Craig Gertenbach als Fanatic rider deel aan het WK windsurfen. Sinds 2004 is deze Zuid Afrikaan benoemd als Brand Manager en heeft zijn passie voor watersport en drive om het elke dag beter te doen in de ontwikkeling van het bedrijf gestoken. Samen met zijn vrouw (die ook bij Fanatic werkt) groeien zij continue met het bedrijf door de hoge kwaliteit boards, goede service en vriendelijke prijzen.

Fanatic heeft niet alleen sup boards in het assortiment. Fanatic is oorspronkelijk begonnen als windsurfmerk en dit zie je terug in het assortiment van het merk. Fanatic heeft ook foiling boards, dit is een surfplank die ervoor zorgt dat je uit het water wordt gelift. Ook heeft Fanatic een breed assortiment accessoires. Zij hebben diverse carbon peddels, rugzakken, kleding, vinnen en enkelkoorden. Het brede aanbod maakt Fanatic een uitstekend merk om ieder type watersporter te kunnen bedienen.

Het bedrijf Fanatic wil onderdeel zijn van het beschermen en verbeteren van de aarde en gebruikt hierdoor ethisch geproduceerde en duurzame grondstoffen. Sinds 2012 is Fanatic bezig om haar fabricage en logistieke proces continue te optimaliseren. Dit doen ze onder andere door het gebruik van natuurlijke materialen als kurk, hout en basalt. Ook hergebruiken ze alle materialen in het magazijn en zijn de verpakkingen 100% plasticvrij. Dit draagt volgens Fanatic bij aan een betere wereld en hierdoor proberen ze hun ecologische voetafdruk te compenseren.