Dit zijn de beste Sup Boards van het moment

mrt 23, 2021

Suppen is booming in Nederland! Sinds enkele jaren hoort het bij één van de snelst groeiende sporten in ons land. Het Nederlandse landschap heeft genoeg meren, plassen, kanalen en kust waar je deze sport kunt beoefenen. Suppen is relaxed, gezond en makkelijk te leren.

Tijdens de Corona crisis is de sport al helemaal geëxplodeerd. Je kunt namelijk alleen suppen, of met een kleine groep. Peddelen met 1,5 meter afstand op het water? Geen probleem.

Tientallen bedrijven willen door de populariteit profiteren van deze groeiende sport, met een gigantisch aanbod van opblaasbare sup boards als gevolg. In deze wirwar van merken, soorten en vormen komt natuurlijk de vraag: “wat is het beste sup board?”

Wij hebben onderzoek gedaan naar het beste sup board. Omdat wij vaker op een sup board hebben gestaan, weten we waar we op moeten letten. In dit artikel beschrijven wij meer dan 5 opblaasbare sup boards. Deze zijn volgens ons de beste sup boards. Ben je benieuwd waar je op moet letten tijdens het kopen van een opblaasbaar sup board? Ga dan naar deze pagina -> Sup Board kopen.

 

1. Bluefin Cruise 12”

 

De opblaasbare sup boards van Bluefin zijn fantastisch. Wij durven te zeggen dat de Bluefin Cruise het beste sup board is dat op de markt verkrijgbaar is. Momenteel zijn er twee formaten: Bluefin Cruise 10,8” en 12”. Deze sup boards worden geleverd met het meest uitgebreide pakket dat wij tot nu toe hebben gezien. Daarnaast zijn ook de accessoires van dit board van uitstekende kwaliteit. Bluefin geeft maar liefst 5(!) jaar garantie en wij vinden dat er qua prijs-kwaliteitverhouding geen beter opblaasbaar sup board te verkrijgen is.

De Bluefin Cruise 12” is 355 cm lang, 82 cm breed en 16(!) cm dik. Met een laadvermogen van minimaal 175 kg kunnen er makkelijk twee personen op. Let op de 1,5 meter afstand!

Is er dan niets wat tegenvalt? Als je goed zoekt, vind je altijd wel wat. De Bluefin Cruise 12” is met 14 kg best zwaar. Gelukkig zijn er 5 handvaten op het sup board. Hierdoor kun je het sup board met meerdere personen dragen. Prima oplossing van Bluefin!

De breedte van de Bluefin Cruise geeft je veel stabiliteit en stijfheid op het water. De stijfheid komt doordat het board tot een indrukwekkende 28 PSI kan worden opgeblazen. Dit is bijna twee keer zoveel als bij een gemiddeld opblaasbaar sup board. Een voordeel van de Bluefin ten opzichte van een gemiddeld allround sup board is de puntige neus. Dit zorgt ervoor dat je meer snelheid kunt behalen, wat fijner is voor langere tochten. Kickpad voor het maken van snelle bochten? Ook deze is aanwezig. Uniek aan dit sup board is de houder voor jouw action cam aan de voorkant van de sup.

Wij vinden dat een Bluefin Cruise het beste sup board is wanneer je lekker korte of lange afstanden wilt afleggen. Rustig water of water met lichte golven? Dit sup board kan het moeiteloos aan. De Bluefin Cruise 12” is volgens ons het beste sup board.

Het uitpakken van een Bluefin pakket voelt als pakjesavond op 5 december. Er worden zoveel accessoires geleverd, iets wat we bij MOAI of Aqua Marina nog niet hebben meegemaakt. Nóg een reden voor ons om de Bluefin Cruise 12” uit te roepen tot beste sup board.

De Bluefin Cruise komt met een ​verstelbaar en verwisselbare​ glasvezel peddel. Deze peddel is liefst 45% lichter dan een aluminium variant. Met het bijgeleverde opzetstuk kun je de peddel ombouwen tot kajak peddel. En weet je wat? Een kajak zitje zit ook in het pakket!

De dubbel-werkende pomp werkt uitstekend en het duurt ongeveer 5 minuten voordat je het sup board hebt opgepompt.

Het enkelkoord zit niet in de weg wanneer je aan het peddelen bent. Dit komt omdat het draad uitrekt wanneer je in het water valt. Daarnaast werden wij verrast door het waterdicht telefoonhoesje dat we in het pakket zagen.

De rugzak van de Bluefin Cruise heeft extra vulling in de schouderbanden en is daarom erg comfortabel. De rugzak is groot en sterk genoeg voor alle accessoires en kleine extra’s zoals jouw GoPro, handdoek, flessen water en zwemkleding. Klein nadeel: de rugzak heeft helaas geen wieltjes waardoor een bezwete rug op de loer ligt.

We hebben het eerder al gezegd: De Bluefin Cruise 12” is in onze ogen het beste sup board in de allround collectie. Er is geen ander merk dat dezelfde kwaliteit biedt in dezelfde prijsklasse.

2. Red Paddle Sport

 

Heb je al ervaring met suppen op een allround board? Dan is een Red Paddle Sport een mooie stap om jouw sup-skills verder te ontwikkelen. De Red Paddle Sport is een touring sup board die geschikt is om lange afstanden te peddelen.

De Red Paddle Sport is slank, snel en ontzettend sterk. Door het “RSS stiffening system” buigt dit opblaasbare sup board bijna niet. Samen met de eigen MSL techniek en vernieuwde “speed tail” geeft je dit weinig weerstand op het water. Ideaal tijdens het maken van lange tochten!

Net als alle opblaasbare sup boards van Red Paddle is de kwaliteit van een Red Paddle Sport uitstekend. Dit is niet voor niks: het duurt 72 uur voordat een Red Paddle sup board gemaakt is. Dit proces noemt het bedrijf Tec Air, en is ongeveer 10 keer langer dan gemiddeld! Het oog voor detail, vakmanschap en uitstekende kwaliteit is ook te zien bij de Red Paddle Sport.

De Red Paddle Sport wordt in een compleet pakket geleverd. Wij zetten de accessoires voor je op een rijtje:

De peddel is een mix van carbon en nylon. Carbon is sterk en licht, maar kwetsbaar. De combinatie met nylon maakt de peddel uiteindelijk ontzettend sterk.

De nieuwe Titan II pomp heeft twee cilinders die je helpen om het sup board makkelijk op te blazen. Pomp met twee cilinders het sup board op tot 10 PSI en schakel vervolgens naar de kleine cilinder om het af te maken. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk de Red Paddle Ride opblaast.

De rugzak is erg comfortabel en heeft sterke wielen. Fijn aan deze rugzak is het aparte deel voor de peddel. De rugzak heeft zelfs warmte werende folie, ideaal tijdens warme temperaturen.

Wij vinden een Red Paddle Sport ideaal wanneer je al ervaring hebt met suppen. Dit board geeft je jarenlang plezier door de uitstekende kwaliteit die Red Paddle levert. Het sup board is nagenoeg onverwoestbaar, degelijk en vooral mooi qua design. De accessoires zijn hoogwaardig en de afwerking subliem. De Red Paddle Sport past perfect in onze lijst met beste sup boards.

 

3. Red Paddle Ride

 

Naast de Red Paddle Sport, mag de Red Paddle Ride niet ontbreken in onze lijst met beste sup boards. De Red Paddle Ride is in onze ogen erg geschikt voor ieder type supper. Dit type sup board is een van de beste verkochte en gewilde allround sup board van Red Paddle. De opblaasbare sup boards van Red Paddle zijn qua prijs duurder dan bijvoorbeeld een Bluefin Cruise. Echter vinden wij dat er geen vergelijkbaar sup board is waarbij de perfecte afwerking, details en vakmanschap zo goed zichtbaar zijn.

Het “kleinste” model is de Red Paddle Ride 9.8, welke 299 cm lang is en maximaal 90 kg kan dragen. Er zijn verschillende maten van de Red Paddle Ride verkrijgbaar die passen bij specifieke wensen van iedere supper. Hoe groter het model, hoe meer gewicht het kan dragen. Zo biedt Red Paddle voor ieder individu het beste sup board. Het meest gangbare model is de Red Paddle Ride 10.6.

De minimale breedte van een Red Paddle Ride is 79 cm, wat je meer dan genoeg stabiliteit geeft tijdens het suppen. De sup boards van Red Paddle zijn gemaakt met dubbel-laags PVC met fusion technology. Dit garandeert de beste stijfheid. Ook brengt Red Paddle extra verstijving door de eigen MSL (Monocoque System Laminate). Dit zorgt ervoor dat de PVC lagen niet worden gelijmd maar gesmolten. Dit maakt een Red Paddle Ride nagenoeg onverwoestbaar.

Het uitpakken van een Red Paddle pakket voelt alsof je jarig bent. De accessoires zijn allemaal van topkwaliteit, vanzelfsprekend bij het beste sup board van Red Paddle. We zetten het voor je op een rijtje:

De peddel is gemaakt van carbon en nylon. Carbon is sterk, licht en blijft drijven. Omdat carbon kwetsbaar is heeft Red Paddle gekozen de peddel te versterken met nylon. Zo wordt deze peddel ontzettend sterk.

De nieuwe Titan II pomp heeft twee cilinders die je helpen om het sup board makkelijk op te blazen. Pomp met twee cilinders het sup board op tot 10 PSI en schakel vervolgens naar de kleine cilinder om het af te maken. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk de Red Paddle Ride opblaast.

De rugzak is erg comfortabel en heeft sterke wielen. Fijn aan deze rugzak is het aparte deel voor de peddel. De rugzak heeft zelfs warmte werende folie, ideaal tijdens warme temperaturen.

Wij vinden de Red Paddle Ride het beste sup board wanneer je een opblaasbaar sup board uit het hoge segment wilt. In het bijzonder steekt de Red Paddle Ride 10.6 er bovenuit. Het sup board is nagenoeg onverwoestbaar, degelijk en vooral mooi qua design. De accessoires zijn hoogwaardig en de afwerking subliem. Is jouw budget lager? Lees dan verder.

 

4. Bluefin Cruise Carbon 10,8”

 

De Bluefin Cruise Carbon is een duurdere, luxe variant van de Bluefin Cruise. Dit model heeft een ander design en in het pakket zitten nóg luxere accessoires. Kan dit? Jazeker!

Momenteel zijn er twee gangbare formaten: de Bluefin Cruise Carbon 10,8” en 12”. Dit model wordt geleverd met accessoires die naar onze mening qua kwaliteit niet te overtreffen zijn. Ook levert Bluefin een garantie van 5(!) jaar bij aanschaf van een Bluefin Cruise Carbon.

De Bluefin Cruise Carbon 10,8” is 325 cm lang, 82,5 cm breed en 15 cm dik. Het sup board kan tot een indrukwekkende 28 PSI worden opgeblazen. Dit zorgt voor bizar veel stijfheid en maakt het board erg robuust. Bluefin geeft zelf een laadvermogen aan van 130kg. Wij vinden dit te zuinig.

Helaas is de Cruise Carbon erg zwaar. Het sup board weegt 15,6 kg, bijna twee keer zoveel als de Aqua Marina Fusion. Dit komt door de duurzame constructie aan de binnen en buitenkant. De 5 handvaten zorgen er wel voor dat je het board met meerdere mensen kunt dragen.

De Bluefin Cruise Carbon geeft comfort door het brede sta-oppervlak. Het kickpad geeft de kans korte bochten te maken. Ook geeft de puntige neus je de kans om lekker te touren. De drie vinnen zorgen voor een rechte lijn tijdens het peddelen.

Nu komt het: Wat maakt de Bluefin Cruise Carbon 10,8” duurder en meer luxe dan de Bluefin Cruise? Laten we beginnen met de peddel. De peddel is ​een drie-delige verstelbare en verwisselbare carbon peddel. ​Carbon is het beste materiaal voor een peddel en liefst 70% lichter dan aluminium. Met het opzetstuk kun je de peddel ombouwen tot kajak peddel. En weet je wat: het zitje is ook inbegrepen!

De bijgeleverde pomp is een ​triple action pomp. ​Deze pomp heeft drie instellingen, waarmee je het sup board zo snel mogelijk opblaast. In het begin pompt hij maximale lucht in het board door duwende en trekkende beweging. Wanneer het sup board redelijk gevuld, kun je de instelling veranderen zodat je alleen met duwen lucht pompt. Werkt perfect!

Het enkelkoord zit niet in de weg wanneer je aan het peddelen bent. Bevestigen aan de D-ring aan de achterkant en klaar. Simpel.

De rugzak heeft meerdere handvaten, zodat je het zware sup board met meerdere mensen kunt meenemen. De schouderbanden hebben wel extra vulling wat het draagcomfort ten goede komt. De rugzak is groot en sterk genoeg voor alle accessoires en kleine extra’s zoals jouw GoPro, handdoek, flessen water en zwemkleding. Klein nadeel: de rugzak heeft helaas geen wieltjes waardoor een bezwete rug op de loer ligt.

Kortom: Ben je bereid meer te betalen voor een uitstekend sup board met de meest luxe accessoires? Dan is dit het beste sup board voor jou. Heb je een lager budget? Dan is de Bluefin Cruise het beste sup board. Heb je een hoger budget? Overweeg dan een Red Paddle Ride of Red Paddle Sport.

5. Mistral Adventure 11.5

 

De Mistral Adventure 11.5 is een opblaasbaar sup board die je voor lange en korte tochten kunt gebruiken. Het sup board is behendig en snel door lengte van 350 cm en breedte van 78 cm. Ook is de Mistral Adventure een lichtgewicht, het board weegt namelijk net iets meer dan 9 kilo. Het draagvermogen van de Mistral Adventure 11.5 is daarentegen niet alleen voor lichtgewichten, het sup board kan namelijk maximaal 150 kg dragen. Meer dan genoeg voor een persoon met hond, kat, fiets, skelter of elektrische step. Twee personen kan natuurlijk ook.

De Mistral is gemaakt door middel van Fusion technology, wat op dit moment de meest moderne manier van fabriceren is. Dit maakt de Mistral Adventure 11.5 een zeer stijf en stevig sup board wat bijna niet doorbuigt als je er op staat. Dit zorgt ook voor de minste water weerstand, waardoor je makkelijker je snelheid vasthoudt. Dit is fijn wanneer je aan het touren bent.

De Mistral Adventure 11.5 wordt geleverd met fijne accessoires. De pomp is dubbelwerkend, waardoor je de sup binnen vijf minuten opblaast. De bijgeleverde rugzak heeft wieltjes, dit kan je een bezwete rug schelen. De peddel is verstelbaar en van aluminium.

De Mistral Adventure 11.5 mag zeker niet ontbreken in dit overzicht met beste sup boards. Het nieuwe design is tof, de kwaliteit is goed en de prijs is vriendelijk. Dit opblaasbare sup board gaat ieder type supper jarenlang plezier geven.

 

6. MOAI 11”

 

De MOAI 11” is een veelzijdig opblaasbaar sup board dat erg geschikt is voor de beginnende en ervaren supper. De MOAI 11” is mooi gestroomlijnd waardoor het meer geschikt is voor langere afstanden.

Het sup board is 335cm lang, 76 cm breed en 15 cm dik. Het sup board is smaller dan bijvoorbeeld een Aqua Marina sup board, die je verder in deze blog kunt vinden. Het relatief smalle sup board geeft je de kans om snel te kunnen peddelen. Dit sup board van Nederlandse bodem heeft naar onze mening een schitterend design. Het laadvermogen van 150 kg geeft je de kans om met meerdere mensen tegelijk te kunnen suppen. Let wel op 1,5 meter afstand!

Wij raden dit sup board aan om lekker mee te touren op rustig water. Open zee? Geen goed idee. De MOAI 11” een allround sup board en daarom staat stabiliteit bovenaan. Toch vinden wij dat je met dit sup board meer snelheid kunt maken dan met een Aqua Marina sup board. De neus van de MOAI 11” is spitser en het sup board is smaller. Hierdoor snijdt het sup board makkelijker door het water.

De MOAI 11” wordt geleverd met een aluminium peddel. Deze peddel heeft hetzelfde ontwerp als het sup board en past er daarom perfect bij. Wil je langere tochten maken? Kijk dan naar een glasvezel of carbon peddel. Deze peddels kunnen tot wel 70% lichter zijn.

De dubbel-werkende pomp werkt uitstekend en het kostte ons maar 5 minuten om het sup board op te blazen. Ideaal!

Het enkelkoord van MOAI is kwalitatief beter dan de enkelkoorden van Aqua Marina. Het koord is qua kleur saai, maar het doet zijn werk.

De wieltjes aan de rugzak besparen je een bezwete rug. Er is genoeg ruimte voor alle accessoires en het design van het sup board komt mooi terug in de rugzak. De rugzak vinden wij tot slot van goede kwaliteit!

Wij zijn erg onder de indruk van de MOAI 11” en is een goed opblaasbaar sup board in de middenklasse. Het sup board is erg stabiel en biedt plezier voor de beginnende en ervaren supper. De kwaliteit van het sup board is erg goed en de accessoires zijn kwalitatief beter dan bij bijvoorbeeld een Aqua Marina sup board. Twijfel je tussen bijvoorbeeld een Aqua Marina sup board en de MOAI 11”? Dan is de MOAI 11” wel het beste sup board. Ben je bereid om meer te besteden? Kijk dan naar een Bluefin of Red Paddle sup board. 

 

7. Aqua Marina Beast

 

De Aqua Marina Beast is volgens het bedrijf een “allround advanced” sup board. Het board is robuust, stabiel en heeft in onze ogen een stoer design. De gele en blauwe kleuren van het sup board gaan je zeker veel complimenten opleveren.

Het board is 320 cm lang, 81 cm breed en 15 cm dik en het kan maximaal 140 kg dragen. Dit is voldoende gewicht om met een hond of kind het water op te gaan. Het stoere design springt gelijk in het oog. Dit sup board lijkt door de kleuren en design meer gericht op de mannen. Wil je een vrouwelijk design? Dan adviseren wij de ​Aqua Marina Coral.

Wij raden dit sup board aan om lekker mee te peddelen op rustig water. De Aqua Marina Beast is een allround sup board en daarom staat stabiliteit bovenaan. De stabiliteit komt door de ronde neus en het zeer brede sta-oppervlak. Het grote antislip oppervlakte geeft je veel grip onder de voeten!

Een pluspunt ten opzichte van het basismodel genaamd de Aqua Marina Fusion is het kickpad. Als je met jouw voet op dit kickpad leunt, kun je strakkere bochten maken. Dit maakt de Aqua Marina Beast veelzijdiger en uitdagender dan de Fusion.

De Aqua Marina Beast wordt geleverd met de Aqua Marina Sport III peddel. Dit is een drie-delige peddel van aluminium. De peddel is kwalitatief goed. Wil je langere tochten maken? Kijk dan naar een glasvezel of carbon peddel. Deze peddels kunnen tot wel 70% lichter zijn.

De dubbel-werkende pomp blaast het sup board in ongeveer 8-10 minuten op. Bedenk: hoe meer volume het sup board, hoe langer het duurt voordat het opgepompt is. Dit is bij de Aqua Marina Beast het geval.

Net als bij de Aqua Marina Fusion is het enkelkoord van standaard kwaliteit. Niks mis mee, het koord doet prima zijn werk.

De rugzak is groot genoeg om het sup board met accessoires in op te bergen. De kwaliteit is iets verbeterd ten opzichte van vorige modellen. Deze scheurden namelijk relatief snel. Ondanks het verbeterde model raden wij aan de rugzak niet extra te vullen met spullen.

Kortom: de Aqua Marina Beast is een geschikt sup board voor de beginnende en licht ervaren supper. De beginner kan makkelijk leren suppen door de grootte van het sup board. De ervaren supper kan meer avontuur opzoeken door de aanwezigheid van het kickpad. Dit geeft je de kans strakke bochten te maken en meer met het board te spelen. De accessoires zijn kwalitatief prima, ze doen hun werk. Bedenk wel dat er opblaasbare sup boards te vinden zijn met kwalitatief betere accessoires zoals Bluefin en Red Paddle.

 

8. Aqua Marina Fusion

 

Dit opblaasbare sup board is het beste sup board voor de beginnende supper, die niet meteen de hoofdprijs voor een opblaasbaar sup board wil betalen. Dit sup board is 330 cm lang, 81 cm breed en 15 cm dik.

Het sup board weegt 8,6 kg en kan 150 kg dragen. Dit is genoeg om met een hond of kind het water op te gaan. Het oranje design springt vooral in het oog, iets met Nederland ;).

Wij raden dit sup board aan voor mensen die de sport goed onder de knie willen krijgen. Het is een allround sup board. Stabiliteit staat daarom bovenaan bij dit sup board. Dit komt door de ronde neus en het brede sta-oppervlak. Een dikte van 15 cm is aan te raden voor een allround sup board en dit board heeft dat. Wil je lekker ontspannen of touren op rustig water? Dan is de Aqua Marina Fusion geschikt voor jou. Dit gezegd hebbende, is de Aqua Marina Fusion niet het beste sup board voor hoge snelheid en wedstrijden.

De Aqua Marina Fusion wordt geleverd met de standaard Sport III aluminium peddel die uit drie delen bestaat. De dubbel-werkende pomp blaast het sup board in duwende en trekkende beweging op. wat je ongeveer 5 minuten kost. Het enkelkoord is erg standaard maar doet zijn werk. De rugzak is groot genoeg om het sup board en accessoires in op te bergen. Wij vinden de accessoires van degelijke kwaliteit. Er zijn sup boards met kwalitatief betere accessoires te vinden, zoals de ​Bluefin Cruise.

Kortom: de Aqua Marina Fusion is het beste sup board als je een beginnende supper bent. Het sup board is van goede kwaliteit en wordt geleverd met de juiste accessoires voor een vriendelijke prijs. De accessoires zijn kwalitatief prima, ze doen hun werk.

 

 

Recente blog artikelen

SupStart helpt jou met de zoektocht naar een geschikt opblaasbaar sup board. Lees onze blogs voor tips, reviews en meer!

5 redenen om vandaag te beginnen met suppen

5 redenen om vandaag te beginnen met suppen

De afgelopen weken is het weer steeds beter geworden in Nederland en dit is terug te zien op het water. De zomerse temperaturen zorgen weer voor korte broeken, bikini’s, bootjes en opblaasbare sup boards. In allerlei natuurgebieden, kuststroken, steden en dorpen zien...