Sup route Loosdrechtse plassen

De Loosdrechtse plassen is een mooi natuurgebied tussen Amsterdam en Utrecht. De Loosdrechtse plassen zijn in de 17e eeuw ontstaan doordat men het moeras wilde ontwateren. Er werden verbindingsroutes gelegd richting de Vecht en later is er een hoop weilandgebied afgegraven. Hierdoor ontstonden kleine plassen en dit was de start van de Loosdrechtse plassen. Het is al jaren een populair gebied om te varen omdat er allerlei gebieden met elkaar in verbinding staan en intussen zijn er ook genoeg suppers te vinden. Ook heb je hier de mogelijkheid om sup boards te huren dankzij de vijf verhuurbedrijven rondom dit gebied.

Details van onze Sup route door de Loosdrechtse plassen:

Tijd: 2-4 uur

Locatie: Loosdrechtse plassen

Budget: € uit €€€€

Loosdrechtse plassen

Wanneer je wilt suppen op de Loosdrechtse plassen dan kun je gratis parkeren in Loosdrecht. Er is een gratis parkeerplek achter het sup verhuurbedrijf IkSup en vanuit hier ben je op de ‘grote’ Loosdrechtse plassen. Hier kun je jezelf moeiteloos een aantal uur vermaken. De ‘grote’ Loosdrechtse plas is erg groot en onderweg kom je elke keer weer nieuwe ingangen, mooie natuur en allerlei dieren tegen. Wel is het goed om te weten dat hier boten varen die zorgen voor flinke golfslag. Op de grote plas staan bordjes met pijlen die je richting andere plassen brengen. Hier is de Vuntus plas er één van.

Vuntus plas

Wanneer je op een rustige plek wilt suppen dan raden we de Vuntus plas aan. Deze plek is in 2020 uitgeroepen tot 2e beste plek om in Nederland te suppen, en dit is niet voor niks.

Op de Vuntusweg is een groot parkeerterrein waar je jouw auto neer kunt zetten. De Vuntus plas is een ideale plek om te suppen omdat deze plas omringd is door een natuurgebied en op deze plek mogen geen gemotoriseerde boten varen. Hierdoor heb je weinig golfslag en ben je beter in staat om langere afstanden te peddelen. Rond dit gebied zit het vol dieren en mooie natuur.

Na het suppen

Wanneer je uit gesupt bent dan is het fijn om even bij te komen bij restaurant Robberse Eiland. Dit restaurant ligt direct aan de Loosdrechtse plassen en vanuit het terras heb je mooi uitzicht over de plassen. Hier kun je genieten van de mooie natuur en de watersporters die op de Loosdrechtse plassen aan het genieten zijn. Wanneer je hierna nog zin hebt om te suppen dan kun je via de grote aanlegsteiger meteen het water weer op.

Wanneer de tijd – en je energieniveau – het toelaat dan zou je de Loosdrechtse plassen kunnen combineren met de Vinkeveense plassen. Dit ligt op ongeveer 20 minuutjes rijafstand van elkaar en ook deze plas is perfect om op te suppen. De totale omtrek van de Vinkeveense plassen is ongeveer 6 kilometer en dit heb je in 2 uurtjes mooi gedaan. Ook hier geniet je van mooie natuur, allerlei diersoorten en watersporters die er fijn een dag op uit zijn gegaan.

Sup board kopen? Neem dan eens een kijkje op onze sup board pagina!

SupStart
Logo