Sup route Tilburg

Een aantal jaar geleden heeft de gemeente Tilburg besloten de Piushaven volledig te moderniseren. De Piushaven is de verbinding tussen het centrum en het buitengebied Moerenburg. Intussen is de Piushaven een populair gebied met moderne woningen, water en tientallen horeca gelegenheden zoals de Stadsbrouwerij 013, JAXX Marina en de Visserij.

De Piushaven is hét perfecte startpunt voor een leuke suptocht door de Piushaven en het natuurgebied Moerenburg. Peddel van het gezellige Tilburgse leven naar het rustige natuurgebied in korte tijd.

Het startpunt van de route begint op de kop van de haven, ter hoogte van nieuwbouwcomplex de Koopvaardij. Op deze plek kun je makkelijk jouw sup board opblazen en de route beginnen.

Details van onze Sup route in Tilburg:

Tijd: 4-5 uur

Locatie: Tilburg

Budget: €-€€

Aantal kilometers: +/- 12 km

“Geweldige Sup Route door de haven van Tilburg. Deze route bevat veel leuke Horeca stops en neemt je mee door de lange kanalen van Tilburg!”

Supstart.nl

Suppen in Tilburg? Dat kan! Als trotse Tilburgers moeten wij natuurlijk onze eerste route wijden aan onze stad.

Een aantal jaar geleden heeft de gemeente Tilburg besloten de Piushaven volledig te moderniseren. De Piushaven is de verbinding tussen het centrum en het buitengebied Moerenburg. Door de modernisering is de Piushaven een gezellig gebied geworden met moderne woningen, water en tientallen horeca gelegenheden zoals de Stadsbrouwerij 013, JAXX Marina en de Visserij. 

De Piushaven is hét perfecte startpunt voor een leuke suptocht door de Piushaven en het natuurgebied Moerenburg. Peddel van het gezellige Tilburgse leven naar het rustige natuurgebied in korte tijd. 

Het startpunt van de route begint op de Vlonder kop van de Piushaven. Dit is in de Koopvaardijstraat, ter hoogte van visrestaurant Smit Vis aan de Haven. Op deze plek kun je makkelijk jouw sup board opblazen en de route beginnen.

sup route tilburg groot

De Sup route: Tilburg

Peddel rustig door de Piushaven, onderweg kom je tientallen restaurants tegen. Na 500 meter kom je de brug Den Ophef tegen, hier moet je liggend op jouw sup board onderdoor peddelen!

Na 350 meter kom je een tweede brug tegen, namelijk de Handmatige draaibrug Piusbrug. Ook hier moet je liggend op jouw sup board onderdoor peddelen! Heb je al zin in een ijsje? Voor de brug staat Vittorio Perzisch ijs met heerlijk ijs.

Peddel vervolgens 700 meter verder totdat je bij een T-splitsing bent. Wij adviseren rechtsaf te gaan, langs de prachtige nieuwbouwwijk van wijk Jeruzalem. Aan jouw linkerkant zie je nog een stukje van natuurgebied Moerenburg.

Heb je zin in een lekker biertje? Na 1.5 km kom je bij een kleine brug, genaamd Hoevense Kanaaldijk. Ga het water uit, laat jouw sup board leeg en loop via de Torentjeshoeve naar bierbrouwerij de Koningshoeven. Dit is de Trappistenbrouwerij La Trappe. Hier kan je heerlijk borrelen of lunchen in de mooie tuin van de bierbrouwerij. Tours door de brouwerij worden ook aangeboden, reserveren vooraf is nodig.

Vanaf Hoevense Kanaaldijk peddel je verder richting Biest-Houtakker, dit is ongeveer 4 kilometer. Onderweg peddel je voorbij de Tilburgse Roeivereniging VIDAR en Safaripark de Beekse Bergen. Geniet van de rust en stilte.

Na de Beekse Bergen is het tijd om te draaien en dezelfde route terug te peddelen. Peddel langs de Beekse Bergen, VIDAR, Hoevense Kanaaldijk en Jeruzalem richting de T-splitsing. Hier ben je weer in de Piushaven en zijn er genoeg restaurants waar je uit kunt rusten na deze suptocht.

SupStart
Logo