Suppen in Zeeland: Cadzand-Bad

Suppen op zee is een geweldige uitdaging. Het trotseren van de Noordzee met niets anders dan jouw sup board, peddel en spierkracht geeft suppen op zee een extra dimensie. Zeeland is een ideale provincie om te suppen. De Zeeuwse kust is honderden kilometers lang en bestaat uit dijken, dammen en duinen. Deze sup route begint in Cadzand-Bad en brengt je langs natuurreservaat Het Zwin. Cadzand-Bad ligt in het uiterste zuidwesten van Nederland, tegen de grens van België. De badplaats ligt aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen en naast natuurgebied Het Zwin.

Voordat je gaat suppen op zee, bedenk dat de Noordzee onvoorspelbaar kan zijn. Zorg daarom voor de juiste veiligheidsmiddelen zoals een enkelkoord en een Restube. Lees onze blog top 5 sup accessoires om goed voorbereid te beginnen met suppen.

Details van onze Sup route in Cadzand-Bad:

Tijd: 3 uur

Locatie: Zeeland, Cadzand-Bad

Budget: €-€€

Aantal kilometers: 10 km


De Sup routeZeeland, Cadzand-Bad

Het strand voor het bekende Strandhotel in Cadzand-Bad is een ideale plek om te beginnen. Het meest linkse stuk van het strand (zie foto) heeft vaak vlak water waardoor je makkelijk de zee op kan peddelen. Heb je alle veiligheidsmiddelen bij je? Dan kan je beginnen!

Peddel linksom om de jachthaven heen, pas wel op boten die in en uit de haven varen. Let ook op dat je genoeg afstand houdt van de rotsen die in het water liggen. De rotsen kunnen scherp zijn waardoor je schade kan krijgen aan jouw opblaasbare sup board.

sup route zeeland

Ben je eenmaal voorbij de jachthaven, dan kom je als eerst langs restaurant AirRepublic. Dit restaurant is van sterrenchef Sergio Herman. Peddel vervolgens door, dan heb je een heerlijk stukje Noordzee waarop je kan suppen. Trouwens, op dit moment ben je richting België aan het peddelen. Na een tijdje peddelen kom je langs strandtent De Zeemeeuw en hierna begint natuurgebied Het Zwin. Het Zwin stroomt tweemaal per dag vol met zeewater tijdens hoog tij en heeft een kustlengte van 2.3 km. Het Zwin bezit een grote rijkdom aan planten en het is een paradijs voor vogels. Je kunt hier onder andere ooievaars, torenvalken en aalscholvers spotten. Het Zwin wordt niet voor niets ‘de internationale luchthaven voor vogels’ genoemd. Het is ook heerlijk om hier lekker te peddelen. Als je vervolgens voorbij de inham peddelt ben je officieel in België! Na natuurgebied Het Zwin begint de Belgische kuststreek Knokke-Heist. In tegenstelling tot de Nederlandse kust zal je hier veel hoogbouw tegenkomen, deze kuststreek vinden wij minder mooi dan de Nederlandse kust. Na ongeveer 1,5 km kom je in badplaats Knokke uit en kom je de eerste restaurantjes tegen, waar je een koud drankje kunt bestellen.

Als je zin hebt kan je hier jezelf moeiteloos een paar uur vermaken. Laat jouw opblaasbare sup board leeg, droog hem af, pak hem in jouw backpack en ontdek Knokke te voet. Met je opblaasbare sup board in jouw rugzak kan je hier winkelen, musea, je geluk beproeven in het casino of gewoon lekker relaxen op het strand. Heb je geen zin meer om de route terug te peddelen? Dan kan je met het openbaar vervoer terug naar Cadzand-Bad. Of boek een overnachting in Knokke.

SupStart
Logo