Suppen in Utrecht

Afbeelding auteur: Uitbundig Studio | http://uitbundig.studio/

Utrecht is met haar grachtennetwerk en gezellige sfeer een fantastische stad om te suppen. Het is niet voor niks dat Utrecht al jarenlang één van de meest populaire supsteden van Nederland is. Langs de waterkant heb je allerlei leuke terrassen om uit te rusten en er is altijd wel wat te beleven in- en rondom Utrecht. Hieronder hebben we wat leuke plekjes voor je op een rijtje gezet.

Utrechtse Singel

De mooiste – en meest bekende – sup route door Utrecht is die door de Utrechtse Singel. Sinds 2020 is deze gracht weer volledig bevaarbaar en bij het suppen van deze route peddel je bijvoorbeeld onder Hoog Catharijne door én kom je langs het populaire TivoliVredenburg. Hier kun je eventueel even uitrusten op het terras aan het water. De route is 5.5 km en – wanneer je rustig peddelt – ben je hier makkelijk 2.5 uurtjes mee zoet.

suppen in utrecht

Oudegracht

De Oudegracht is een route door het historische, gezellige stadscentrum van Utrecht. Je vaart onder allerlei bruggetjes en langs diverse terrasjes aan het water. Je peddelt langs Middeleeuwse werven waarmee handelaren hun goederen makkelijk naar de huizen kon transporteren. Deze route is 4 km en – wanneer je rustig peddelt – heb je hier 2 uurtjes dik plezier mee.

Kromme Rijn

Wanneer je stad en natuur wilt combineren dan is een tocht over de Kromme Rijn aan te raden in Utrecht. Onderweg kom je langs het groene Griftpark en zal je hier en daar wat bootjes en mede-suppers tegenkomen. Je maakt met deze route een groot rondje om Utrecht heen waarbij de Dom toren ten alle tijden zichtbaar is.

Slot Zeist

Aan de oostkant van Utrecht heb je een prachtige suproute langs Slot Zeist. Deze route brengt je langs de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Reinsteek. Deze suproute is pittig. Hij is geschikt voor de ervaren supper doordat je liggend onder bruggen door moet én je regelmatig overdraagplekken tegenkomt.

sup utrecht

Vinkeveense plassen

Wanneer je even volledig weg wilt uit de drukte van de binnenstad, kijk dan eens naar de Vinkeveense plassen. Dit natuurgebied is uniek in zijn soort omdat het bestaat uit allerlei polders, kleine riviertjes, plassen, dorpjes en moerasgebieden. Je kunt vanaf de grote parkeerplaats gelijk het water in en je kunt een hele ronde rondom de Vinkeveense plassen suppen. Deze ronde is met 15 km flink en je bent hier makkelijk een halve dag mee zoet.

De Vinkeveense plassen ligt in een groot, open gebied waar het druk kan zijn met andere suppers en plezierboten. Dit kan – samen met een harde wind – zorgen voor een flinke golfslag. Neem daarom ten alle tijden de juiste veiligheidsmiddelen én genoeg eten en drinken mee. Wanneer je in de buurt van de terrasjes rond Vinkeveen blijft kun je daar natuurlijk uitrusten met een stevige lunch en een drankje.

SupStart
Logo