Sup route Biesbosch

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijengebied van Europa en de omgeving is ideaal voor een dagje peddelen door verschillende beekjes en stromen. In de Biesbosch zijn genoeg strandjes te vinden waar je tijdens het suppen kunt relaxen, zwemmen en picknicken met jouw vrienden of familie. 

Op de brede waterwegen zijn motorboten toegestaan, gelukkig is dit niet het geval in de smallere kreken waardoor suppen hier ideaal is. De rust, ruimte en natuur geeft je een heerlijke dag vertier waarbij je verschillende dieren kunt zien. In de Biesbosch kun je zeearenden, lepelaars, vossen, reeën, hazen en Schotse Hooglanders zien. Als je veel geluk hebt kan je het paradepaardje van de Biesbosch spotten: de bever.

Details van onze Sup route door de Biesbosch:

Tijd: Hele / halve dag

Locatie: Biesbosch

Budget: €-€€

Aantal kilometers: 17 km

“Geweldige Sup Route door de Biesbosch. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een dagje rust!”

Supstart.nl

Hoe kom je bij de Biesbosch en waar kun je de route starten?

De Biesbosch ligt tussen vier snelwegen en is gelukkig makkelijk bereikbaar. Vanaf Utrecht via de A27 is het ongeveer 50 minuten rijden. Kom je uit de richting van ’s Hertogenbosch? Dan ben je via de A59 ongeveer 35 minuten onderweg. Vanuit Rotterdam is het 30 minuten rijden.

Onze route start in de jachthaven van Drimmelen. Deze jachthaven in het pittoreske dorp ligt aan de rivier Amer die in verbinding staat met het natuurpark de Biesbosch. De jachthaven heeft enkele watersportwinkels en een kleine supermarkt voor de vergeten boodschappen. Kies één van de negen restaurants uit om na het suppen bij te komen en te genieten van het uitzicht (onze tip: restaurant het Panorama!). Dit zijn wel de enige restaurants waar je voorbij komt gedurende de trip.

De Sup route: Biesbosch

Ga in de jachthaven van Drimmelen het water op en peddel op rivier de Amer. Ben je bewust dat hier boten en jetski’s zijn toegestaan en hierdoor flinke golven kunnen ontstaan.

Peddel naar links richting het Noordergat v/d Plomp en ga hier rechtsaf.
Ga de tweede rechtsaf en volg het Stroomgat totdat je bij het Zijkgat bent.
Ga hier linksaf en peddel rustig door, je vaart nu op het Middelste gat van de Plomp. Peddel door totdat je op dit punt bent! (zie foto hieronder)…

sup route biesbosch landkaart

Ga vervolgens linkaf richting Keesje Killeke. Dit stuk is veelzijdig, je kunt zelf kiezen of je door de brede stroming of smalle beekjes gaat.

Uiteindelijk kom je bij Gat van de Kerksloot uit, nu heb je helemaal rondom De Gijster gepeddeld!

Na Gat van de Kerksloot ben je wederom bij river de Amer, ga hier linksaf richting de jachthaven van Drimmelen. Een koud drankje in één van de restaurants staat hier op je te wachten.

SupStart
Logo