Bluefin Sup Board

Toen Tina Turner het nummer “simply the best” schreef moest het wel over de opblaasbare sup boards van Bluefin gaan. Een ding is zeker: je haalt een opblaasbaar sup board van topkwaliteit in huis. Dit niet alleen, ieder Bluefin sup board wordt geleverd met uitstekende kwaliteit accessoires en maar liefst 5 (!) jaar garantie op de opblaasbare sup boards. Wat wil je nog meer?

Sinds het ontstaan van Bluefin heeft dit bedrijf de wereld veroverd met de Bluefin Cruise en sinds kort de Bluefin Cruise Carbon. Deze sup boards zijn volgens velen de beste opblaasbare sup boards van dit moment. En dat is niet voor niks. De Bluefin Cruise en Cruise Carbon zijn kwalitatief uitstekend en komen met een ontzettend uitgebreid luxe pakket. Ook zijn er verschillende formaten te krijgen van deze opblaasbare sup boards. Daarnaast zijn ze betaalbaar, perfect voor de beginnende en ervaren supper.

 

bluefin sup board

Over Bluefin Sup Boards

Bluefin is een familiebedrijf uit Groot-Brittannië met een grote voorliefde voor alles wat met water en watersport te maken heeft. Neefjes, nichtjes en andere familieleden van de eigenaren zijn ook werkzaam bij Bluefin. Het bedrijf was van origine gespecialiseerd in het maken van kayaks. De kayaks van Bluefin waren wereldwijd al populair omdat ze ontzettend stevig waren. Een nadeel van kayaks is dat ze groot en zwaar zijn waardoor ze moeilijk te vervoeren zijn. Hierdoor kwam een bijzondere overstap: van het produceren en ontwerpen van kayaks naar opblaasbare sup boards. In 2010 is het bedrijf gestart met de ontwikkeling van opblaasbare sup boards. Het doel van Bluefin was het ontwerpen van opblaasbare sup boards waar het hele gezin plezier van beleefd. Daarnaast moet een Bluefin opblaasbaar sup board betaalbaar zijn zonder daarbij kwaliteit in te leveren.

Na liefst 8 jaar testen, research en perfectioneren van het product kwam in 2018 het eerste model op de markt; de Bluefin Cruise I. Vanaf het begin was dit model een gigantisch succes waarbij de vraag groter was dan het aanbod. Hetzelfde jaar kwam een update van dit model op de markt, genaamd de Bluefin Cruise II. Het nieuwe model had een verbeterde drop-stitching technologie voor meer stijfheid. Eind 2018 kwam ook de Bluefin Cruise III uit. Dit model had een nieuwe look, versterkt dubbel-laags PVC materiaal en een volledig UV-bestendig dek. In 2019 kwam wederom een verbetering van het model, de Bluefin Cruise VI. Het sup board kreeg meerdere handvaten voor makkelijker transport naar het water, een houder voor de action cam en een waterafstotend diamantvormig dek wat zorgde voor betere grip onder de voeten tijdens het peddelen.

In 2020 lanceerde Bluefin een unieke variant; de Bluefin Cruise Carbon met een Air Duo opblaas systeem. Dit systeem biedt twee aparte luchtkamers, een hoofd opblaaskamer en een centrale luskamer. Wanneer de centrale luskamer lek gaat kan de Cruise Carbon nog steeds zonder problemen gebruikt worden. Dit maakt de Bluefin Cruise Carbon een extreem stijf en hard opblaasbaar sup board die voor alle sup doeleinden gebruikt kan worden. De Cruise Carbon wordt tot slot geleverd met een carbon peddel wat 70% minder weegt ten opzichte van een aluminium peddel. Hierdoor worden de spieren minder snel moe en helpt het langere afstanden te peddelen. De Bluefin Cruise Carbon is met trots hét paradepaardje van Bluefin en volgens velen het beste opblaasbaar sup board voor lange afstanden.