Suppen met je hond – 5 tips om samen veilig het water op te gaan!

Suppen met hond? Dit is zeker mogelijk. Het is een leuke manier om samen met jouw hond uitstapjes te maken. Zo hoeft jouw trouwe viervoeter niet alleen thuis te wachten totdat je weer terug bent. Voordat je kunt suppen met hond, dien je wel wat dingen voor te bereiden. Wij geven je 5 tips zodat je uiteindelijk kunt suppen met een hond!

1. Safety first!


Ruglengte: 45 cm
Borstomvang: 55 cm
€76,95
op voorraad
sinds 22 juli 2024 19:54
Amazon.nl

Ben verstandig en zorg altijd voor een hondenzwemvest. Zo zorg je ervoor dat jouw hond veilig is wanneer die in het water valt, springt of door een golf van jouw opblaasbare sup board wordt geslagen. Het merk Julius-K9 heeft ze in verschillende maten. Dit zwemvest heeft een lus waaraan je een lijn vast kunt maken, die je weer aan jouw sup board vast kunt maken. Een hondenzwemvest is volgens ons onmisbaar wanneer je gaat suppen met hond.

Bekijk het Hondenzwemvest bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €76,95 Bekijken
bol.com Bol.com €76,95 Bekijken
Laatste Amazon prijsupdate was op 22 juli 2024 19:54

2. Ga alleen suppen met een hond die gewend is aan water

Bepaal zelf of jouw hond zich comfortabel voelt in en rondom water. Hondenrassen zoals  labradors, golden retrievers, poedels, Portugese waterhonden en duck tollers zijn honden die goed kunnen leren zwemmen. Deze rassen kan je prima meenemen tijdens het suppen met hond. Ook zijn er honden die niet de juiste bouw hebben om te zwemmen, denk hierbij aan boxers, teckels en mopshonden. Zij hebben niet veel kracht in de poten en zullen ontzettend veel moeite hebben met zwemmen. Met een hondenzwemvest maak je het al wel veiliger als je wilt suppen met hond.

3. Zorg dat jouw opblaasbaar sup board groot genoeg is voor jou en jouw hond

Wees zeker dat jouw opblaasbare sup board groot genoeg is om jou en de hond mee te nemen. Wij raden daarom een opblaasbaar sup board aan van minimaal 320 cm lang, 80 cm breed en een laadvermogen van 130 kg. Dit formaat geeft jou en de hond genoeg ruimte. Een advies van ons is daarom de Bluefin CruiseBluefin Cruise CarbonAqua Marina Beast of Mistral Adventure 11,5. Deze opblaasbare sup boards maken suppen met hond mogelijk.

suppen met je hond

4. Maak jouw hond vertrouwd met het opblaasbare sup board

Wij raden aan om jouw hond bekend te maken met jouw sup board. Leg het sup board opgeblazen in een kamer of in de tuin en zorg ervoor dat de hond hiermee bekend wordt. Iedere hond is nieuwsgierig en heeft vast interesse in dit gigantische speelgoed. Begin stapsgewijs de hond te trainen om op en af het sup board te komen.

Train vervolgens de hond op een manier dat hij/zij rustig op het opblaasbare sup board kan zitten. Luistert de hond naar je? Beloon hem met lekkere snacks! Maak vervolgens zijwaartse bewegingen die passen bij het peddelen zodat de hond hieraan kan wennen. Ook hierbij is belonen bij goed gedrag natuurlijk belangrijk, de hond zal begrijpen dat dit er bij gaat horen.

Nu rijst natuurlijk de vraag: hoelang duurt het voordat ik kan suppen met hond? Dit ligt natuurlijk aan jou en jouw hond. Train jouw hond tot een niveau dat je met vertrouwen kunt suppen met jouw hond.

5. Neem de juiste accessoires mee zodat je kunt suppen met hond

Zwemvest bij? Hond getraind? Opblaasbaar sup board bij de hand? Dan kan je nu proberen het water op te gaan. Begin op rustig water, niet te ver van de waterkant. Laat jouw trouwe viervoeter wennen aan de deining. Honden kunnen namelijk snel wagenziek worden.

Wat moet je verder meenemen als je wilt suppen met hond? Wij zetten het belangrijkste voor je op een rijtje:

Heb jij nog tips of aanvullingen voor deze blog? Laat het ons weten via het contact formulier.

SupStart
Logo